افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

انواع جهش‌یافته ویروس کرونا چیست و برای مقابله با آن‌ها چه باید کرد؟

  • کد خبر: ۷۴۳۸۰
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۶
انواع جهش‌یافته ویروس کرونا چیست و برای مقابله با آن‌ها چه باید کرد؟
کرونا که حالا بیش از یک‌سال در زندگی ما جا خوش کرده است، قصد رفتن که ندارد هیچ، دائم درحال به‌روزرسانی خود و به‌رخ‌کشیدن انواع جهش‌یافته‌اش است. اما انواع جهش‌یافته ویروس کرونا چیست و برای مقابله با آن‌ها چه باید کرد؟
گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ کرونا که حالا بیش از یک‌سال در زندگی ما جا خوش کرده است، قصد رفتن که ندارد هیچ، دائم درحال به‌روزرسانی خود و به‌رخ‌کشیدن انواع جهش‌یافته‌اش است. اما انواع جهش‌یافته ویروس کرونا چیست و برای مقابله با آن‌ها چه باید کرد؟
 
منظور از جهش ویروس، تغییراتی است که هنگام تکثیر آن از ویروسی به ویروس دیگر ایجاد می‌شود. وقتی هم که ویروسی یک یا چند جهش جدید داشته باشد، گونه جدید ایجاد می‌شود.

همه موجودات، سلول‌ها، ویروس‌ها، میکروب‌ها و... همواره در حال جهش هستند و این رنگ‌عوض‌کردن مخصوص کرونا نیست و دامنه گسترده‌ای را در حوزه ویروس‌ها در بر می‌گیرد.

دانشمندان تاکنون جهش‌های گوناگونی را در ویروس کرونا مشاهده کرده‌اند. برخی از این جهش‌ها ممکن است مزیت‌های ویژه‌ای را برای زنده‌ماندن‌بیشتر نصیب ویروس کند که ازجمله آن‌ها بالابردن سرعت انتشار و انتقال و همچنین مقاومت در برابر واکسن‌هاست.
 
تاکنون چند نوع جهش‌یافته ویروس کرونا شناخته شده است که معروف‌ترین آن‌ها را با نام‌های «نوع هندی»، «نوع انگلیسی»، «نوع برزیلی» و «نوع آفریقای‌جنوبی» می‌شناسیم.
البته سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از برچسب‌زنی منفی به کشور‌هایی که گونه جهش‌یافته در آن‌ها کشف شده است، اقدام به نام‌گذاری انواع شایع جهش‌یافته ویروس کرونا بر اساس حروف یونانی کرد که بر این اساس، نوع جهش‌یافته انگلیسی «آلفا»، نوع جهش‌یافته آفریقای‌جنوبی «بتا»، نوع برزیلی «گاما» و نوع جهش‌یافته هندی «دلتا» نامیده شد.
 

نوع «آلفا»‌

نوع «آلفا»‌ی ویروس کرونا از سپتامبر سال ۲۰۲۰ در انگلیس و به‌خصوص در لندن و کنت شناسایی شد. مت هانکوک، وزیر بهداشت این کشور، روز ۱۴دسامبر در مجلس عوام انگلیس اعلام کرد که این گونه جدید در لندن و جنوب‌شرقی بریتانیا در حال گسترش است. گونه آلفا که آن را با «B.۱.۱.۷» نیز معرفی می‌کنند، مسری‌تر، کشنده‌تر و حاوی ۱۷ جهش در ویروس اصلی است.
 

نوع «بتا»‌

تقریبا هم‌زمان با آلفا، گونه «بتا» با نام علمی «B.۱.۳۵۱» به‌سرعت در آفریقای‌جنوبی گسترش یافت و نسخه غالب در این کشور شد. ویروس جهش‌یافته در آفریقای‌جنوبی مانند نوع جهش‌یافته در انگلیس سریع‌تر منتقل می‌شود و در برابر درمان با آنتی‌بادی، مقاومت بیشتری از خود نشان داده است.
 

نوع «گاما»

نوع «گاما» که با عنوان «p.۱» معرفی شده است، ابتدا در فرودگاه ژاپن و در غربالگری مسافران برزیلی شناسایی و در تاریخ ۱۰ ژانویه ۲۰۲۱ توسط مقامات وزارت بهداشت ژاپن اعلام شد. این نسخه قدرتمندتر در مقابل سیستم ایمنی بدن مقاومت می‌کند، دربرابر واکسن مقاوم‌تر است و فردی را که قبلا به کرونا مبتلا شده است هم درگیر می‌کند.
 

نوع «دلتا»

نوع «دلتا» با عنوان «B.۱.۶۱۷.۲» شناخته می‌شود و در دسامبر سال ۲۰۲۰ در هند شناسایی شده است. این نسخه خود نیز دوباره جهش یافته است که دلتاپلاس یا فوق‌جهش‌یافته نام دارد. هردو این نسخه‌ها سرعت شیوع بالاتری نسبت به نسخه‌های قبل دارند و وضعیت جسمانی را وخیم‌تر می‌کنند. دلتا و دلتاپلاس، جوانان و حتی کودکان را به این عارضه مبتلا می‌کنند.
 
برای پایان همه‌گیری و جلوگیری از بروز جهش‌های جدید در ویروس کرونا تنها راه‌حل واکسیناسیون است. هرچقدر افراد بیشتری در مقابل ویروس واکسینه شوند، فرصت جهش ویروس کرونا هم کاهش می‌یابد.
به گفته کارشناسان کروناویروس‌ها سال‌هاست که وجود دارند و ویروس جدیدی نیستند. درواقع «سارس ۲» جهشی در کروناویروس‌های قبلی ایجاد کرده و این همه‌گیری را به‌وجود آورده است. واکسیناسیون انسان را به انواع «سارس ۲» ایمن خواهد کرد و اگر نوع جدیدی از این ویروس حتی در سال‌های آینده شایع شود، شرکت‌های تولید واکسن بی‌شک با به‌روزرسانی، اجازه بی‌اثرشدن واکسن را نخواهند داد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->